Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Почистих го,дано да не прави проблеми повече
    Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
    За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

• Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
      Няма да мине с 3 лв Просто вътре има и електроника, не е просто реле. Така че само ново СЪЩОТО, или ремонт на старото.
      За кое реле говориш колега? За главното или това на колегата? Понеже при мен вече няколко месеца си работи като швейцарски часовник това, което си взех за 3 лв.

П.С. Сега видях в документацията, че става дума за това на мигачите - явно е някакво по-специално. Моето си беше съвсем обикновено автореле с 4 крачета
      Last edited by Nyte; d.m.y г., 11:46.
      Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
      Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
      Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

Comment

• Първоначално публикувано от Nyte Покажи съобщение
        За кое реле говориш колега? За главното или това на колегата? Понеже при мен вече няколко месеца си работи като швейцарски часовник това, което си взех за 3 лв.

П.С. Сега видях в документацията, че става дума за това на мигачите - явно е някакво по-специално. Моето си беше съвсем обикновено автореле с 4 крачета
        Последно за какво реле става въпрос,защото мисля да ходя във Викиват,ако пак откаже.Това което свалих аз се намира отляво под кората до кормилото,точно под показанието на бензина и има електроника по него.
        Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
        За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

• Щом има платка вътре ,значи ти е релето за мигачите.Електрониката е за да мига(вкл. и изкл. релето). Измери съпротивлението на бубинката и ако няма такова ,електрониката може и здрава да е, а значи бубината е прекъснала и не дърпа контактите.Може да смениш само реленцето вътре с друго подходящо ,ако цялото е много скъпо или си заслужава.Дано съм ти помогнал.
          "la passione a la macchina" ..Alfa Romeo не е просто автомобил.. тя е чувство

Comment

• За релето за мигачите говоря.

Обикновено няма нищо изгоряло, само спукани спойки и работи когато му скимне. Аз примерно често оставах без десен мигач.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Първоначално публикувано от zaryto Покажи съобщение
              Последно за какво реле става въпрос,защото мисля да ходя във Викиват,ако пак откаже.Това което свалих аз се намира отляво под кората до кормилото,точно под показанието на бензина и има електроника по него.
              Ами обикновено автореле (каквото е главното автореле за колата) можеш да намериш във Викиват, колега. За другото с електрониката не знам, но не пречи да провериш!

Comment

• Първоначално публикувано от marto890424 Покажи съобщение
                Някой мойе ли да ми каже някои каталог с реални цени търся помпа на съединител за алфа ромео 146 1,6 boxer

---------- Post added at 00:15 ---------- Previous post was at 00:08 ----------

---------- Post added at 00:17 ---------- Previous post was at 00:15 ----------
                ами погледни тук http://axm-auto.com/ .аз като търся нещо,първо тук гледам.относно помпата -сменях я преди нова година.65 лв + спирачна течност.поздрави
                alfa romeo 145 1.6

Comment

• Е колеги сигурно и при вас се е появило ама аз да покажа .Ето какво може да обнови малко фейса на мозилката http://www.getpersonas.com/en-US/gal...x=6&search.y=9 ..за всички фенове ,а инак има и други теми
                  "la passione a la macchina" ..Alfa Romeo не е просто автомобил.. тя е чувство

Comment

• Колеги , може ли да ми кажете кой е оригиналния размер на гумите за 145 JTD .
                    Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
                    Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

• Attached Files
                      Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                      Mazda 6 2.3 2005
                      sigpic

Comment

• Мерси !
                        Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
                        Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

• ---
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:15.
                          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Колеги един приятел има 146 1.4 тс е колата и има 2 проблема. Не зная до колко са сериозни, но все пак не е нормално та проблемите са:
                            1 - Като я запали и първите няколко секунди трака като дизел и след това спира да трака и си работи нормално.

2 - Като я кара малко по бързо, т.е. я понастъпва се появява една миризма в купето която наподобява развалени яйца.

Иначе колицата е много добра 2001 година е и си върви доста! Някакви идеи, относно горните проблеми ? Мерси предварително!
                            www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

• Ми според моето скромно мнение.
                              1-Тракането е от вариатора, повечето са така ако не им са сменяни. Този проблем има два варианта да се оправи. Първият е да се смени вариятора който е наи сигурен , че ще изчезне тракането. А втория е да се купи ремонтен комплект за вариятор и да се ремонтира. Ма този вариант не е за предпочитане , защото ефекта е временен, мойе и след 20 км пак да се рзтрака.
                              2-Проверете катализатора да ли е за смяна, обикновено кат мирише на завалени яица, катализатора е отишъл.
                              Last edited by junior; d.m.y г., 00:10.
                              sigpicAlfa Romeo 145 Junior 1.4 TS 103hp

Comment

• Първоначално публикувано от Ivanov_ Покажи съобщение
                                1 - Като я запали и първите няколко секунди трака като дизел и след това спира да трака и си работи нормално.

2 - Като я кара малко по бързо, т.е. я понастъпва се появява една миризма в купето която наподобява развалени яйца.
                                1 - Тръгнал е вариатора, колега. Ако колата още не е обслужена нека си купи един ремонтен комплект колегата, че иначе трябва да се бръкне около 300 лв. за нов вариатор. Потърси из форума има много изписано за вариатора.
                                2 - Някои колеги казват, че като замине катализатора и почва да мирише на развалени яйца, така че това е възможна причина.

P.S. Колегата junior ме е изпреварил с 1 минута

Comment

Working...
                                X